• Nederland

Veel gestelde vragen - FAQ

Op deze pagina vindt u de meest gestelde vragen over het gebruik van Contactplaats om leuke en handige nieuwe mensen te vinden.

Op Contactplaats.nl kunt u gratis contactadvertenties en familieberichten plaatsen. Via ons ontmoet u nieuwe mensen nu via 1 webadres. Voor wel 4000 denkbare contactdoelen waarvoor u nieuwe mensen zou kunnen zoeken, hebben wij oproeprubrieken ingericht. U hoeft dus niet meer in te schrijven op veel verschillende doelwebsites en al die websitenamen en inlogcodes te onthouden is niet meer nodig! Alle mensen die u zoekt, kunt u vinden via Contactplaats!

Ik heb geen bevestigingsmail ontvangen, wat nu?

Bij uw inschrijving ontvangt u een mail waarmee u uw account moet bevestigen (verificatie dat u echt bestaat). Soms kan de beveiliging van uw mailprogramma zo hoog zijn, dat onze mail in map 'Ongewenste mail' of 'Spam' landt. Het is dus aan te bevelen daar ook te kijken. Als u de mail niet (meer) kunt vinden, kunt u bij ons een nieuwe bevestigingsmail aanvragen. NB: Dit probleem doet zich onder andere vaak voor bij mensen met een Hotmail account! 

Hoe werkt deze website?

Deze website werkt als een marktplaats. U kunt een account aanmaken en gratis advertenties (oproepen) plaatsen in wel 4000 rubrieken die elk een ander contactdoel vertegenwoordigen.

Kijk voor meer handige informatie en tips in ons helpcentrum!

Hoe bewaak ik mijn privacy optimaal?

Iedereen is zelf verantwoordelijk voor het bewaken van de persoonlijke privacy op internet. Op Contactplaats kunt u uw privacy optimaal beschermen op een aantal manieren:

 • kies een fantasienaam als gebruiksnaam
 • vul alleen uw postcode (verplicht!) in en laat de adresregels leeg (u bent verplicht uw postcode in te vullen zodat andere leden kunnen zien op welke afstand uw stad of dorp zich bevindt van hun woonplaats. (Als particulier kunt u het, net als op andere marktplaatsen, daarbij laten als u dat fijn vindt).

 

Ik ben mijn wachtwoord vergeten. Wat nu?

Op de inlogpagina, vindt u onder de inlogvelden de link Wachtwoord vergeten. Volg de instructies om uw nieuwe wachtwoord in te stellen.

Hoe kan ik mijn wachtwoord wijzigen?

Het is raadzaam om het wachtwoord voor Contactplaats geregeld te wijzigen. Vooral als u het (nog) voor meerdere websites gebruikt. Op Contactplaats kunt u uw wachtwoord wijzigen door op de inlogpagina te klikken op link Wachtwoord vergeten. De instructies bij deze functie kunt u ook gebruiken om uw wachtwoord te wijzigen.

Welke voordelen biedt mij Contactplaats om Nieuwe mensen te leren kennen?

 • U ziet meteen (op KM-afstand) wie bij u in de buurt ook op zoek is naar mensen en waarvoor (via trefwoord of via de rubrieken).
 • U kunt bij ons voor maar liefst 4000 verschillende contactdoelen advertenties plaatsen en hoeft dus niet meer in te schrijven op vele aparte contactdoelwebsites (zoals voor sportmaatjes, oppas en dergelijke).
 • Doordat u (nog maar) 1 website gebruikt voor het vinden van alle soorten mensen die u zoekt op enig moment in uw leven, hoeft u maar 1 inlogcode en wachtwoord te onthouden. Inschrijven op aparte doelwebsites is niet meer nodig.  Het gemak dient de mens!
 • Doordat (en als) iedereen contactplaats gebruikt, vergroot het uw kansen om de mensen die u (misschien al heel lang) zoekt snel te vinden.
 • U kunt die mensen die u zoekt doelgericht zoeken en vinden.
 • U hoeft nog maar 1 website, 1 inlognaam en 1 wachtwoord te onthouden voor het vinden van alle mensen die u op enig moment in uw leven zoekt. Er bestaan honderden websites via welke u nieuwe mensen kunt leren kennen. Deze websites voorzien elk echter maar in een beperkt aantal doelen (zoals sportmaatjes, vacatures, stapmaatjes, speciaal voor singles etc.). Dat is jammer want u bent natuurlijk nooit alleen in zo'n rol actief. U moet zo dus veel verschillende websitenamen en inlogcodes onthouden. Contactplaats lost dit probleem op door al deze contactdoelen op 1 website bij elkaar te bundelen.
 • U vindt elkaar via trefwoorden die met uw interesses en doelen te maken hebben. U zit daardoor dus nooit verlegen om mensen in de buurt met dezelfde interesses als u.
 • Nieuwe mensen ontmoeten waarvan u vooraf weet dat ze dezelfde interesses met u delen, is fijn. U heb tijdens uw eerste ontmoeting altijd genoeg interessante gesprekstof. 
 • U beschikt bij ons over een eigen gratis 'webpagina' op internet waar iedereen in de buurt u kan vinden, als ze u nog niet kennen maar misschien wel op zoek zijn naar iemand zoals u.
 • U kunt uw activiteiten op Internet (zoals liken en chatten) tot een minimum beperken en komt weer toe aan activiteiten en doelen in het leven die echt belangrijk zijn, in contact met andere mensen die bij u passen of waar u iets aan heeft.

 

Sisow (iDEAL)