Advertentie plaatsen

Veilig gebruik van Contactplaats

Wij willen graag dat je succesvol, plezierig en veilig gebruik kunt maken van Contactplaats en in contact komt met de juiste mensen. Gelukkig zijn de meeste mensen ter goeder trouw, maar helaas zijn er altijd mensen die verkeerde bedoelingen hebben. Denk hierbij aan zich voordoen als een ander, het proberen te stelen van je identiteit. Mensen die proberen geld af handig te maken voor iets dat niet geleverd wordt. Of betaalverzoekjes naar niet bestaande betaalportalen.

Volg daarom de stappen hieronder om zo veilig mogelijk gebruik te maken van Contactplaats.nl

 

- WIJ VRAGEN NOOIT OM BETAALGEGEVENS OF IDENTITEITSPAPIEREN

Ook andere gebruikers op Contactplaats horen hier niet om te vragen. Doen ze dat wel, NIET afgeven, maar een melding maken van misbruik via info@contactplaats.nl

 

- COMMUNICEER ALLEEN VIA CONTACTPLAATS

Laat vragen, biedingen en betalingen altijd via Contactplaats.nl verlopen.

Zo heb je gemaakte afspraken altijd bij de hand.

Mensen met verkeerde bedoelingen willen zo min mogelijk sporen achterlaten en proberen onderling contact buiten Contactplaats te houden, bijvoorbeeld via Whatsapp of telefoon.

 

- WEET MET WIE JE TE MAKEN HEBT

Zorg ervoor dat je precies weet met wie je van doen hebt. Kijk naar de andere advertenties van de verkoper en hoelang iemand al geregistreerd is op Contactplaats.

Je kunt ook gegevens controleren op Politie.nl en de desbetreffende gebruiker controleren op social media en Google.

 

- MAAK DUIDELIJKE AFSPRAKEN

Als je afspreekt, kies dan een plek en tijdstip waar je je beide prettig bij voelt. Nooit ergens achteraf of op een verlaten plek afspreken.

Ga als het nodig is nooit alleen naar een afspraak, maar neem een vriend of vriendin mee.

Vraag een goede vriend of familielid wat hij/zij van de afspraken vindt.

 

- DOE AANGIFTE

In het geval dat de transactie toch is misgegaan en je bent opgelicht, raden wij je aan te allen tijde hiervan aangifte te doen bij de politie.

 

- GEWOON LOGISCH NADENKEN

Als iets te mooi lijkt om waar te zijn dan is dat vaak ook zo. Vraag bijvoorbeeld naar de herkomst en de reden van verkoop of contact.

Wij gebruiken cookies

Deze website gebruikt cookies om deze website te verbeteren en te analyseren en eventuele relevante advertenties van derde partijen te tonen, meer informatie. Door gebruik te blijven maken van deze website of door op "akkoord" te klikken

Akkoord