• Nederland

Betaald gezelschap voor ouderen blijkt populair

Geplaatst door Samen beleef je meer

Advertentie informatie

  • Advertentie geplaatst: 30-03-2016
  • Aantal keer bekeken: 713
  • Urgentie: Hoog
  • Woonplaats: Castricum

Vergoeding

  • In overleg

Deel deze advertentie

  • Link naar deze advertentie
  • Link naar adverteerder
Betaald gezelschap voor ouderen blijkt populair
Is dit geen treffer? Plaats uw eigen gratis oproep!

Beschrijving

Nederland telde in 2014 ruim 2.9 miljoen 65 - plussers

.

Uit onderzoek blijkt dat ruim 30% van hen (bijna 900.000 ouderen) zich eenzaam voelt.

420.000 ouderen vieren Kerst en Oud en Nieuw niet en ruim 200.000 ouderen zitten tijdens de feestdagen zonder bezoek.

Steeds meer ouderen zullende komende jaren gebukt gaan onder eenzame gevoelens en hebben moeite dit kenbaar te maken aan hun omgeving.

Eenzaamheid kan ernstige gevolgen hebben. Eenzaamheid verhoogt de bloeddruk, het stressniveau en de kans op een depressie.

Er zijn gelukkig ruim 1.1 miljoen mantelzorgers in Nederland, die

langdurig en intensief zorgen voor een ander. Echter kampt ruim één-derde van hen met overbelasting en is ondersteuning in veel gevallen noodzakelijk.

Dit zorgt voor een groeiend aantal ouderen dat gebruik maakt van ‘gezelschap tegen betaling’. Deze relatief nieuwe tak in de ouderenzorg, die ervoor zorgt dat mantelzorgers worden ontlast en ouderen weer uit de eenzaamheid geraken, vindt landelijk gretig aftrek.

Samen beleef je meer biedt sinds het begin van 2016 haar diensten aan in Castricum, Uitgeest, Limmen en Akersloot en de populariteit is al snel merkbaar, met ruim 20 aanmeldingen in de eerste weken

.

Met iedere oudere die zich aanmeldt wordt een intakegesprek ingepland om de achtergrond en interesses inzichtelijk te krijgen. Hierna gaat Samen beleef je meer op zoek naar de beste match met een van haar gezelschap dames/heren. De bij Samen beleef je meer ingeschreven medewerkers worden vooraf gescreend en moeten voldoen aan een bepaalde functieomschrijving om aan de slag te kunnen gaan als ‘gezelschap dame/heer’. Zo moeten zij onder andere zorgzaam zijn, van gezelligheid houden, goed kunnen luisteren en voor langere tijd beschikbaar zijn. Dit laatste is belangrijk om een langdurige relatie op te kunnen bouwen met de oudere die op zoek is naar gezelschap, aanspraak en ondersteuning.

De ouderen die gebruik maken van Samen beleef je meer kunnen in een kennismakingsgesprek met hem of haar aangeven wat ze willen doen. Gezelschap, eventueel gecombineerd met huishoudelijke hulp, sportiviteit en begeleiding. Er zijn ouderen die het heerlijk vinden om gezellig met hun gezelschapsdame of heer boodschappen te doen en samen te koken, of uitstapjes te maken. Maar ook begeleiding bij een doktersafspraak of een wakend oog wordt als zeer prettig ervaren.

Het is niet de bedoeling dat de oudere de taken geheel aan de gezelschapsdame of heer overlaat. De oudere wordt gestimuleerd om zo veel mogelijk mee te

helpen en dingen sámen te doen. Dat is gezellig én goed voor de gezondheid.

Wij zijn er om de kinderen of naasten van de ouderen te ondersteunen en bieden

gezelschap op momenten dat zij niet kunnen. We zijn zeg maar de ‘op één na beste oplossing’. Door de stijging van het aantal 65- plussers, naar 4,7 miljoen in 2060, zal het aantal eenzame ouderen alleen maar blijven toenemen.

.

In een perfecte wereld zouden we allemaal voor elkaar klaar moeten staan en de zorg voor onze naasten op ons moeten nemen. Helaas is dit beeld verre van realistisch. De huidige 24-uursmaatschappij zorgt ervoor dat men het druk heeft en simpelweg niet genoeg tijd heeft om alle zorgtaken op zich te nemen. Dus zolang die perfecte wereld niet is bereikt, bieden initiatieven zoals Samen beleef je meer een zeer welkome aanvulling.

Voor meer informatie kunt u ons bellen of e-mailen.

 0900-0400635


Link naar website: http://www.samenbeleefjemeer.nl

Meer advertenties in deze categorie

 
Sisow (iDEAL)