Advertentie plaatsen

Start Berichten en Oproepen Medische oproepen personen Medische proefpersonen

Bruin vet onderzoek

Samenvatting
  • € 500,00
  • Gebruikt  
Omschrijving

Een mens heeft bruin vet en wit vet. Wit vet is het ‘slechte’ vet, dat vetten opslaat waardoor het lichaamsgewicht toeneemt. Bruin vet is het ‘goede’ vet, dat vetten en suikers juist verbrand. Daarom heeft bruin vet een belangrijke functie in de stofwisseling.

Mensen met overgewicht hebben minder actief bruin vet. Het idee is dat als we het bruin vet kunnen activeren in deze groep mensen, dit gunstige effecten heeft op de stofwisseling en het lichaamsgewicht.

Met deze studie willen wij onderzoeken of het bestaande geneesmiddel Sitagliptine (dat soms wordt gegeven bij suikerziekte) het bruine vet kan activeren. Verder willen wij graag weten of dit tot een snellere stofwisseling (verbranding van vetten en suikers) leidt, en een gunstig effect heeft op lichaamsgewicht en de suikerstofwisseling.

Tijdens de studie zult u of 12 weken het bestaande geneesmiddel sitagliptine of een placebo (een neppil) krijgen. Vooraf en na afloop van de 12 weken zullen er twee meetdagen plaatsvinden.

- Meetdag 1 (8:00- 14:00 uur): DXA-scan en koude-geinduceerde PET-CT scan met meting van energiegebruik en 2 bloedafnames.
- Meetdag 2 (8:00 -12:00 uur): spierbiopt en glucosetolerantietest

 

Wij zoeken nog nieuwe deelnemers die voldoende aan de volgende criteria:

- Geslacht: man
- Leeftijd: 35-55 jaar
- Licht overgewicht (BMI tussen de 25 en 32 kg/m2)
- Nederlandse/blanke afkomst (Kaukasisch)
- Niet roken
- Geen suikerziekte

Vergelijkbare advertenties
Trage stoelgang? Verdien € 500,-  vergoeding
€ 500,00
Trage stoelgang? Verdien € 500,- vergoeding

              Gezonde mannen en vrouwen                               20 – 50 jaar          ...

Maastricht
Endocrinologie Leiden
Endocrinologie Leiden
Leiden, Zuid-Holland
Biedingen
  • Er zijn nog geen biedingen

Bod plaatsen

Wij gebruiken cookies

Deze website gebruikt cookies om deze website te verbeteren en te analyseren en eventuele relevante advertenties van derde partijen te tonen, meer informatie. Door gebruik te blijven maken van deze website of door op "akkoord" te klikken

Akkoord